RECENZIE – Four

   Four, antologia Divergent scrisă de Veronica Roth conține 4 povestiri și 3 scene din Divergent. Însă de această dată naratorul se schimbă. Nu mai suntem alături de Tris, nu mai vedem lucrurile din perspectiva ei. Acum Four e cel care ne povestește totul.

   Personal, mi-a plăcut cartea mai mult decât trilogia Divergent, a cărei personaj principal a fost Tris. Personajul Four mi s-a părut.. altfel, mi-a plăcut atitudinea lui, modul de acțiune, deși, la ambii am întâlnit acele caracteristici specifice Abnegației, Four a avut alt mod de a ”îmbrățișa” lucrurile ce i se întâmplau. Ne-a arătat o altă latură a lucrurilor, un fel de ”backstage” a multor lucruri pe care Tris nu le știa. De altfel, am avut mai multe apariții ale lui Zeke, unul dintre personajele mele preferate.

   Prima povestire, Transferatul, spune povestea lui Tobias Eaton, un băiat abnegat, orfan de mamă cu un tată abuziv. Ne arată momentul de cumpănă și modul în care Tobias alege să își continue existența în cadrul Neînfricării.

   Novicele este povestea Inițierii. În acest capitol, Tobias devine Four. Probele, antrenamentele, fricile lui toate sunt cuprinse în acest capitol.

   Fiul este capitolul în care Four află adevărul despre mama lui, în care refuză șansa de a deveni liderul Neînfricaților de frica tatălui său. Acest capitol ne arată influența abuzului lui Marcus față de fiul său și consecințele acestuia.

   Ultimul capitol, Trădătorul, este capitolul în care Four află de alianța dintre Jeanine și Max, de atacul pe care aceștia îl plănuiesc. De asemenea, capitolul se suprapune cu venirea lui Tris, putând să vedem anumite scene de apropiere dintre cei doi și din perspectiva lui Four, de această dată.

   La final, cele 3 povestiri care sunt desprinse din Divergent sunt intitulate (în ordinea apariției din carte): ”Prima săritoare: Tris” , ”Ai grijă, Tris” și ”Arăți bine, Tris”. Niște scene frumoase, savuroase, care o să vă lase cu un gust plăcut, ca final de lectură.

   Astfel Four a fost o lectură frumoasă, care mi-a plăcut și care m-a dus cu gândul la Divergent. Dar, înainte de toate astea, mi-a arătat o altă perspectivă, perspectiva unui om mai puternic, unui om care după toate lucrurile prin care a trecut a avut puterea să treacă peste, să își modeleze viața și să ajungă cineva în facțiune sa. ”Four” e o poveste despre curaj, despre eroism, despre.. orice altceva vreți voi. E o lectură pe care o recomand tuturor, o lectură care lasă urme plăcute, o lectură superbă.

Reclame

Părerea ta contează! ^_^

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s