Cărți de la A la Z #4

    Am ajuns însfârșit la ultima parte a acestui tag.

   R – Romeo și Julieta (W. Shakespeare)

    Am stat mult să mă decid dacă să aleg Romeo și Julieta pentru această literă, dar, într-un final, am decis că-și merită locul. Povestea de dragoste pe care, cel mai probabil, o cunoaște toată lumea și pe care mulți ar dori să o trăiască. (poate mai puțin finalul). O carte care își merită pe deplin faima.

romeo-si-julieta_126107

    S – Sub aceeași stea (John Green)

    O carte care a ajuns să fie extrem de cunoscută, să rănească și să marcheze orice suflet adolescentin. Personal, nu mi-a plăcut. Recunosc că personajul Augustus Waters este un personaj foarte bine construit, însă cartea în sine nu a reprezentat nimic special pentru mine. Prima carte pe care am citit-o de la John. Și probabil și ultima.

sub-aceeasi-stea_1_fullsize

    Ș – Școala ticăloșilor (Stephanie S.Sanders)

    Aici vorbim deja de o carte pentru copii. O carte foartre drăguță pe care am citit-o cu plăcere când eram mai mică. Nu prea citesc eu cărți cu vampiri dar aceasta mi-a plăcut. Nu știu ce aș zice despre ea dacă aș citi-o acum, dar știu că atunci mi-a plăcut.

scoala-ticalosilor-binele-invinge-raul_1_fullsize

    T – Tronul de Foc (Rick Riordan)

    Întâi am descoperit Percy Jackson și am devenit pasionată de mitologia grecească. Acum, mitologia egipteană mi-a ajuns la suflet. Tronul de Foc este volumul 2 din seria Cronicile Familiei Kane. Autorul, Rick Riordan, are un mod ștrengar de a scrie, de a capta atenția cititorului. Te transpune în poveste într-un mod amuzant și plăcut. De altfel, cultura generală este și ea ”afectată”. Am ajuns să cunosc o mulțime de zei egipteni, de ritualuri. Categoric, Rick Riordan este unul dintre autorii mei preferați. Magia cuvintelor lui e impresionantă.

bookpic-5-cronicile-familiei-kane-2-tronul-de-foc-76510

     U – Ultima bătălie (C.S.Lewis)

     Revin din nou cu o carte a lui C.S.Lewis, de această dată ultima carte din seria Cronicile din Narnia. Cartea care ne dezvăluie sfârșitul Narniei și chiar sfârșitul lumii, dacă continuăm interpretarea religioasă. Cert este că această ultimă carte mi-a plăcut cel mai mult din serie, tulburându-mă cu lucrurile petrecute în carte, cu puterea iubirii și cu ultima picătură de speranță.

ultima-batalie_1_fullsize

     V – Vraja Fatală (Cliff McNish)

     O carte fantasy, despre vrăjitoare. Am citit-o prin 2013, nu prea îmi amintesc subiectul prea bine, cert este că e o carte cu adevărat fascinantă, o carte pe care orice copil ar trebui să o citească. Pentru a ști și alte lucruri despre vrăjitoare. Cartea face parte dintr-o trilogie, însă singura carte care a fost scoasă la noi e aceasta, volumul 2 și 3 fiind, probabil, uitate.

vraja-fatala_1_fullsize

     W – Wilson Zevzecul (Mark Twain)

         O carte fascinantă, o carte realistă ce îl are în prim plan pe nimeni altul decât.. Wilson Zevzecul, sub numele lui adevărat David Wilson. Și, deși numele nu îl avantajează, nu vă lăsați păcăliți și nu-l judecați pripit. Wilson, un tânăr avocat, dezleagă două mistere, schimbându-și astfel reputația. O carte care m-a impresionat profund, asemănătoare într-o oarecare măsură cu ”Prinț și cerșetor” scrisă de același autor.

print-si-cersetor-wilson-zevzecul_1_produs

     – Zile Întunecate de Yrsa Sigurdardottir

       O carte polițistă specific islandeză care mi-a pornit pofta pentru romane nordice. Din momentul în care am pus mâna pe ea și până ce am terminat-o, nu am mai putut să o las din mână. O poveste cusută cu fir roșu, în care am învățat lucruri noi despre ”bullying”, în care am văzut consecințele acestuia. O carte cu o intrigă care te pune pe gânduri, personaje care au multe povești în spate și multe lecții de transmis. O minunată capodoperă.

zile-intunecate_1_fullsize

    De această dată, nu am mai adăugat literele pentru care nu am găsit nici o carte cu care să le asociez. Am sfârșit astfel primul tag pe care l-am făcut pe blog. Aștept și lista voastră cu cărți.

     Niște cărți Respectabile, Superbe, Șocante, Tainice, Uimitoare, Valoroase, Zguduitoare.

Reclame

Părerea ta contează! ^_^

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s