Biblioteca cititorului #1

     Care este mândria oricărui cititor?! Ușor de spus! Biblioteca lui, bineînțeles. Cu toții ne mândrim cu minunatele cărți pe care le deținem iar unii avem mai multe sau mai puține răspunsuri la întrebarea: ”Tu cum îți aranjezi biblioteca?” Ei bine, eu o aranjez și o rearanjez continuu. Cum? Ei bine, în următoarele rânduri veți afla câteva dintre metode!

      1. Alfabetic.

     Dape, am trecut și prin această perioadă, în care aveam cărțile aranjate în ordine alfabetică. Fie că alegeți să le aranjați în funcție de inițiala autorului, fie de inițiala cărții, o să vă fie extrem de ușor să detectați cartea pe care o căutați!

     2. Curcubeul 

     Puteți să vă aranjați cărțile în funcție de culoare! Estetic arată superb. Personal, am multe cărți negre (citesc mult genul polițist) iar asta face ca minunatul meu curcubeu să fie mai sărăcăcios, dar ideea aceasta este extraordinar de frumoasă!

      3. În funcție de editură 

     Cu toții știm marile diferențe dintre edituri. Unele edituri scot mult paperback, altele hardcover, cărți mai mici sau mai mari. Aici vine și problema mărimii, deoarece arată urâțel să ai o carte mai mică și o carte mai mare, puse anapoda pe raft. EI bine, problema aceeasta se rezolvă ușor, imediat ce ne grupăm cărțile în funcție de editură. Și frumos și eficient!

     4. Preferințe

     Avem cărți care ne plac mai mult sau mai puțin. Biblioteca mea spre exemplu are pe un raft 2 rânduri de cărți. Pe primul rând (cel din spate) am pus cărțile ce-mi plac mai puțin, cele pe care le apreciez mai mult fiind chiar în față! Pentru cei cu biblioteca cu rafturi mai micuțe, în care intră doar un rând de cărți, puteți așeza cărțile preferate în locurile care întâlnesc cel mai des privirea noastră!

      5. Formatul coperților

      Avem toți dificultăți cu diferența de coperte, nu? Ei bine, ce-ar fi dacă le-am sorta pe două categorii? Hardcover și paperback! Ar arată tare frumos, aranjate așa.

      Desigur, puteți combina aceste metode. Spre exemplu puteți aranja paperback-urile în ordine alfabetică iar hardcover-urile în modul curcubeu. Frumos, nu? ^_^ Voi ce metode de aranjare a cărților aveți? 😀

Reclame

2 gânduri despre „Biblioteca cititorului #1

Părerea ta contează! ^_^

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s