„Reading Slump” și cum să scapi de el #2

     M-am întors cu a 2 parte a acestui articol (și nici pe departe ultima). Sper că sfaturile din primul articol v-au fost de folos, că unii dintre voi v-ați regăsit în ele și ați putut să depășiți acea situație în urma articolului! Și, ca să n-o mai lungim, să trecem la alte câteva probleme..

       Dificultatea lecturii

     Asta are, din nou, legătură și cu gusturile noastre. Unii citesc mai mereu cărți grele, cu o complexitate ridicată. Unii lecturează tot timpul romane scrise de Lev Tolstoi, de Dostoievski alături de mulți alți autori ”cu greutate”. Astfel că niște standarde nu numai ridicate, ci se așteaptă ca toate cărțile să fie la fel de profunde precum cele pe care le citesc tot timpul. Însă și această complexitate poate provoca un reading slump. Și aici, ca și la genuri, e nevoie de diversitate. Știți ce m-a ajutat pe mine să ies din acest reading slump provocat de dificultatea lecturii? Un fanfic. Știți voi, poveștile alea scrise de fani în care protagoniștii sunt actori/o trupă/sau orice celebritate sau personaj ficțional. Ei bine, era un fanfic în adevăratul sens al cuvântului, 200 pagini de Word! O minunăție.. Mi-a plăcut la nebunie și mi-a redat pofta de lectură . (Plus de asta mi-au și crescut standardele în privința lecturilor, pentru că a fost una dintre cele mai frumoase povești pe care le-am citit în ultima vreme). Lecturi frumoase și complexe care să te impresioneze cu adevărat găsești peste tot. Există o mulțime de oameni talentați gata să-și dezvăluie talentul în fața cititorilor. Trebuie doar să știm să le apreciem și lor munca!

       Obișnuința

      Aici mă refer în principal la trecerea bruscă de la format fizic la format pdf/epub. Fac această referire deoarece e destul de obositor să citești în format electronic deci clar nu vom putea citi din prima zi aceeași cantitate de pagini precum am fi citit dacă aveam cartea în format fizic. Ochii noștri pot obosi mai repede iar noi putem fi mai predispuși abandonării cărți. Personal, nu am suficientă răbdare să citesc în format electronic. Prefer cartea fizică iar orice urmă de ambiție îmi dispare atunci când vine vorba de cărți electronice! Trebuie să avem răbdare cu noi, să ne acordăm timp și să nu ne obosim prea mult. Să luăm totul dreptat și într-un mod cât mai ușurel, pentru a ne asigura că nu vom intra într-un reading slump din cauza factorului nou cu care ne confruntăm.

      Aceasta a fost partea a 2 din această minunată serie. Evident, va urma și o parte a 3! V-a fost de ajutor acest articol? Credeți că vă va fi folositor un al 3? Voi cu ce probleme v-ați confruntat și cum le-ați făcut față?

Reclame

Părerea ta contează! ^_^

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s