Dacă aș trăi într-o carte.. #1

     Fiecare dintre noi a afirmat cel puțin o  dată: ”Mi-ar plăcea tare mult să trăiesc în lumea ficțională, în special în cartea X.” Dar oare e atât de simplu și atât de accesibil pe cât ne dorim și ne imaginăm noi?! Personal, n-aș rezista în nici o carte pe care am citit-o până acum, decât dacă vorbim de o carte în care cel mai periculos lucru pe care îl face personajul principal e un drum până la magazinul alimentar dintre blocuri. Deși și aia ar putea fi ceva mai dificil, pentru că mi s-ar părea plictisitor și aș părăsi volumul. Dar în celelalte m-aș descurca oare?!

       1. Acțiunea

     Să citești cum personajul tău preferat cutreieră lumea, salvează o țară sau se luptă cu cine știe ce monstru greu de imaginat pare un lucru foarte ușor de care nu ne-am îndoi că l-am putea duce la final. Hahaha. Să fim serioși. Pot să vin cu mii de exemple de cărți în care n-aș rezista nici 2 pagini. Percy Jackson? Mi-aș găsi sfârșitul când primul monstru ar veni să mă omoare deoarece aș alerga înspre prima ușă pe care aș vedea-o și probabil din cauza energiei și a sperieturii, m-aș lovi de ea și aș cădea lată pe jos. Jocurile Foamei? Nu aș trece nici măcar de Cornul Abundenței pentru că aș alerga prea lent iar ceilalți ar reuși să mă prindă și să-mi facă felul.

       2. Mâncarea

     Cum?! Nu este mâncare suficientă? Mâncarea aia chiar conține măsline? Are you kidding me?!?! N-ai să mă vezi pe mine într-o carte în care mâncarea este prea puțină sau este proastă. Jocurile Foamei? Hahaha, mai degrabă Jocurile Prăjiturilor. Să alerg și să mă lupt pentru mâncarea care e oricum insuficientă, crudă sau otrăvită? N-ai să vezi. Divergent? Să rămân în abnegație și să mănânc puțin, îmbrăcată în gri fiind? Neah. M-aș transfera direct la Neînfricați (unde se dă toort) dar din păcate n-aș putea face saltul din tren pe clădire și.. aici s-ar încheia povestea. Păcat. Ar fi ieșit un festin extraordinar.

       3. Starea psihică

     Să mă trimiți într-un univers în care nu exist, precum în Nowhere Boys ar fi cea mai mare greșeală deoarece aș ajunge să plâng atât de mult încât tot orașul, toată țară sau chiar planeta ar deveni o piscină uriașă și cartea s-ar cam termina aici. Să mă pui să aleg dacă trăiesc sau mor precum în Dacă aș rămâne? Excuse you, eu nu pot decide nici ce vreau să mănânc diseară și tu îmi cer să aleg așa ceva?! Aș rămâne în starea aia de legumă iar cartea nu s-ar mai finaliza niciodată.

     Și cu asta am finalizat prima parte a acestui articol. Ușor ironic dar complet adevărat. Voi cum v-ați descurca dacă ați trăi într-o carte? Și în ce carte ați prefera să trăiți?

2 gânduri despre „Dacă aș trăi într-o carte.. #1

  1. Probabil as vrea sa trăiesc intr o carte scrisă de mine. Clar,o lume fantastica unde as putea face tot ceea ce imi propun,dar unde ar mai fi farmecul daca as primi totul fara efort?

    Apreciază

Părerea ta contează! ^_^